Reklamfilm på YouTube som marknadsföringsverktyg

Vi är experter på att producera reklamfilm
för Sveriges största webb-tv-kanal.

Atrium Ljungberg

Mötesplatser

Villaägarnas Riksförbund

Reklamfilm för YouTube

C3

Reklamfilm för YouTube

Shirtonomy.com

Reklamfilm för YouTube
Att använda sig av reklamfilm i sin marknadsföring har historiskt sett varit förknippat med en större medieinvestering. Detta är dock på väg att förändras då reklamfilmen (som traditionellt har visats på tv och bio) nu håller på att flytta in i de digitala kanalerna (internet). Varje månad besöker mer än halva Sveriges befolkning YouTube i datorn, surfplattan eller mobilen. Det gör YouTube till en kraftfull marknadsföringskanal för företag. Som annonsör kan du välja vilka tittare du vill nå ut till (till skillnad från TV) utifrån vilka de är, var de bor och vad de är intresserade av. Exempelvis män i åldern 30-55 som bor i Stockholm och gillar bilar.

Men en pre-roll (reklamfilm som spelas upp före videoklippen som din målgrupp tittar på) kan du som annonsör sända ett riktat budskap till rätt målgrupp. Dessutom behöver du inte betala om någon bara väljer att titta i 5 sekunder på din reklamfilm, även fast du har hunnit exponera både ditt varumärke och erbjudande. För de som fortsätter att titta betalar du en kostnad per visning som brukar ligga en bit under en krona. Du betalar alltså bara för de tittare som verkligen är intresserade av ditt erbjudande. Din reklamfilm är också klickbar vilket gör att du kan driva trafik till din webbplats eller kampanjsida.

YouTube har idag blivit den vanligaste kanalen för de reklamfilmer som Mindpool producerar och här har vi, genom att vara tidigt ute, utvecklat en gedigen kunskap kring hur man får en reklamfilm att fungera på YouTube. Detta då en framgångsrik reklamfilm på YouTube skiljer sig från en framgångsrik reklamfilm på TV. För att komma igång med en YouTube-kampanj behöver inte budgeten för medieköp vara större än några tusen kronor. Våra uppdragsgivare är både direktkunder och reklambyråer. Till oss vänder man sig om man önskar en effektiv produktion av en reklamfilm som ger resultat. Att producera en reklamfilm som är visuellt tilltalande är en sak. Men att producera en som verkligen når fram, till en begränsad budget, är den stora utmaningen. Våra produktioner handlar vanligtvis om det senare.
RING OSS   08 - 21 50 10     E-POST   hej@mindpool.se     BESÖK OSS   Brahegatan 56, 114 37 Stockholm